ВЕЧЕ ИРАНА У ПАЛАНЦИ

Вече Ирана у Паланци одржано је у петак, 26. јануара 2007. од 19.00 у Градском позоришту у Смедеревској паланци, Трг хероја 1. Ево како је ту симпатичну и успелу манифестацију видела г-ђица Весна Милићевић, секретар нашег Друштва и један од организатора и учесника ове манифестације:

__________________________________________________________________________________________________________________________

26. јануара 2007. године, са почетком од 19 часова, одржан је програм у Градском позоришту у Смедеревској Паланци под називом "Вече Ирана у Паланци".

Манифестацију је отворио господин Јовица Стефановић, генерални менаџер фабрике шинских возила „Гоша“, поздравним говором о њеном оснивању, успеху пословања како на домаћем тако и на међународном тржишту и то, са посебним освртом на Ислкамску Републику Иран, с обзиром да „Гоша“ дуги низ година успешно сарађује са овом земљом.

Потом је господин проф. др Раде Божовић, председник Српскоцрногорско-иранског друштва за пријатељство и сарадњу преузео реч, како би представио Друштво и упознао аудиторијум са оснивањем Друштва до данашњих дана, његовим активностима и циљевима.

А да би се публика боље упознала са земљом најстарије цивилизације проф. др Раде Божовић, дао је реч Весни Милићевић. Њено излагање се кретало кроз историју Ирана, са освртом на: религију, писмо, језик, становништво, обичаје као и економију.

Док је о чувеној персијској књижевности говорила Жана Акопджанијан. И то, о великим именима персијске књижевности, као што су: Рудаки, Фирдуси, Омар Хајам и Хафиз. Излагање је било поткрепљено стиховима које су рецитовали глумаци Градског позоришта у Смедеревској Паланци, Радица Митровић, Миша Бајкић и Александар Мишић.

Програм је прожет и пројекцијама два документарна филма о Ирану.

По реакцији публике могло би се рећи да је задовољна манифестацијом. А најбољи доказ тога је, што је Друштво добило нове чланове.

Весна Милићевић ,

секретар Српскоцрногорско-иранског

друштва за пријатељство и сарадњу

 
Повратак на претходну страну