ТРИБИНА "ИРАН НА ЛИЦУ МЕСТА" НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ

Трибима под називом "Иран на лицу места" одржана је 17. априла 2006. г. на Правном факултету Универзитета у Београду у организацији Српскоцрногорског друштва за сарадњу и пријатељство у сарадњи са Међународном организацијом за размену студената и младих правника (ELSA – European Law Student's Association).

Учесници трибине били су амбасадор ИР Ирана у Београду, Његова Екселенција Сејјед Мортеза Мир Хејдари, магистар Оливер Потежица, дипломата и публициста (недавно изашла књига "Древна Персија" доживела је велики публицитет, а провео је у Ирану од 1985. до1990. и у Јордану од 1996. до 2001.) и дипл. правник Богдан Златић, филмски критичар и сценариста (бави се превасходно иранским филмом, а на помолу је и његова књига о савременом иранском филму).

На трибини се говорило о историјским, културолошким и економским односима између Ирана и СЦГ, као и са бившим земљама СФРЈ и балканским државама. Међу темама су били и утицај Курана на породично, наследно, кривично и уставно право, положај жена и омладине од Хамурабијевог законика до Шеријатског права, као и искуство и лично виђење Ирана и његовог народа. Представљањем савременог иранског филма откривен је свет чувене и по много чему јединствене иранске кинематографије.

Богат програм су обележила и многобројна интересантна питања знатижељних студената Правног, Филозофског и факултета Политичких наука. Трибина је била инспиративна и едукативна, о чему најбоље потврђују задовољна лица присутних, а и чињеница да је вест о овом догађају осванула у новинама у Техерану, захваљујући ИРНА-и (Иранској новинској агенцији).

Идеја о теми и организацији потекла је од г-ђице Весне Милићевић, секретара Друштва.

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
Повратак на претходну страну